Begin 2013 nieuw album Nick Cave and The Bad Seeds

In februari komt er een nieuw album van Nick Cave and the Bad Seeds. Dat vertelde Cave het afgelopen weekend aan BBC 6. De laatste Nick Cave and The Bad Seeds plaat was Dig, Lazarus Dig !!! uit 2008. De afgelopen jaren was hij vooral druk met het maken van scrips en soundtracks zoals onlangs voor de film Lawless van resgisseur John Hillcoat, het boek The Death of Bunny Munro en de groep Grinderman. In de show Nemone Sits waren Cave en Hillcoat te gast vanwege de release van Lawless.

Cave meldde verder hij dat er inmiddels genoeg nieuwe Bad Seeds nummers geschreven heeft voor het komende album. Veel details laat hij nog niet los over de vijftiende Nick Cave and The Bad Seeds plaat. Behalve dat de groep in een studio in Los Angeles aan het werk is gegaan. Hij is in ieder geval erg tevreden over de eerste resultaten. ,,Het is echt, echt heel erg mooi. ‘’ Het wordt geen plaat met  typische Bads Seeds ballades maar ook weer niet een plaat met ruig werk zoals we dat van Grinderman kennen.

En er is meer nieuws omtrent Cave. Met Kyli Minoque werkt hij aan een remake van het nummer Where The Wild Roses Grow van het album Murder Ballads uit 1996. Minoque is bezig met The Abbey Road Sessions en neemt in Londen 16 van haar hits met een orkest op. Deze plaat met daarop Where The Wild Roses Grow 2012 komt eind oktober uit,Zie hier voor het interview met Cave en John Hillcoat op BBC:  http://www.bbc.co.uk/programmes/b01mgw3r