Patti Smith op Sinner’s Day 2011

Patti Smith staat op Sinner’s Day 2011. Dat heeft de organisatie vorige week al bekend gemaakt. Bij de vorige editie van Sinner’s Day was al gemeld dat The Mission in 2011 op het Belgische retro new wave en punkfestival in Hasselt komt te staan. De naam van de Amerikaanse new wave zangeres is daar nu aan toegevoegd. Patti Smith debuteerde 35 jaar geleden met het fraaie album Horses. Smiths bekendste nummers zijn Gloria, Because The Night, Dancing Barefoot (ook gecoverd door The Mission) en People Have The Power. Smith werkt momenteel aan een nieuw album dat wellicht nog dit jaar verschijnt.
Haar optreden te Sinner’s Day is het eerste Belgische concert van Smith in bijna 5 jaar. Afgelopen juni was ze nog te zien in een Amsterdam. Deze door Paradiso georganiseerde concerten waren uitverkocht.

Dit jaar wordt Sinner’s Day niet meer in twee zalen gehouden zoals vorig jaar. Wel komen er zondag 30 oktober in de grote zaal van de Ethias Arena te Hasselt twee podia te staan, waardoor de optredens niet onderbroken hoeven te worden door lange pauzes. Binnenkort volgen er nog veel meer namen voor de derde editie van het festival.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *